repost…muahahaha…

Nama adalah cerminan harapan Orang tua. Setiap Muslim dianjurkan untuk memberi nama anaknya dengan nama yang Islamik yang baik, indah dan mengandung makna yang mulia.

Seorang Anak berhak memperoleh nama yang baik. Seorang sahabat datang kepada Rasulullah saw dengan mengandeng anaknya, lalu dia bertanya : “Ya, Rasulullah, apa hak anakku ini atasku ?…,Rasulullah menjawab, Membaguskan namanya, memperbaiki adabnya (sopan santun) dan menempatkannya pada kedudukan (posisi) yang baik (fisik dan spiritual)” (H.R. Aththusi).

Adakah kaitan nama dengan sifat orangnya ? , pertanyaan yang sulit dijawab dan dibuktikan secara ilmiah dan kenyataan. Ada kalanya seseorang yang bernama Muhammad Shaleh ternyata adalah seorang penjahat ulung, atau sebaliknya. Al Imam Ibnu Qoyyim Aljauziyah berpendapat bahwa antara nama dengan sifat orangnya ada kaitan dalam makna dan hikmah. Setidaknya nama dapat menimbulkan sugesti (pengaruh yang dapat mengerakkan hati) dan sifat optimisme (memberi harapan yang baik).

Ketika Rasulullah saw bertemu dengan ketua tim perunding dalam perjanjian damai Hudaibiyah (Sulhul Hudaibiyyah), Suhail (yang berarti mudah), maka Rasulullah merasa optimis bahwa persetujuan itu akan tercapai.

Then, anyone…help me whit this matter….

I want to give my son/daughter a Muslim name, and easy to pronounce in usa?

I want to give her a nice name, I can’t figure out the name
I need a Muslim name, for my unborn baby boy/girl
I can’t find anything good
tell me what sounds nice and easy to pronounce in school..

MTV CRIBS

pro touch…

afiqAfiq follow all the way where the photographer go…i dont know, he like the gadget (camera) or love to act in front of it. As the result, his picture hanging on the wall at the photographer studio.  She said “this is one of the most valueable photo that she ever shoot. Betuah punya budak…

Happy World Children’s Day

There are no seven wonders of the world in the eyes of a child.  There are seven million. ~ Walt Streightiff ~

 

p9170218

 

We worry about what a child will become tomorrow, yet we forget that he is someone today.  ~ Stacia Tauscher ~

-sangat lama tak jenguk blog ini…sangat busy

raya…telur…office…

hye there…its been long time sience…no…i never celebrate my hari raya outside my kota bharu before…hurm…sungguh tidak seronok…how wuz u guys?US, UK, Germany…hehe…

 

 

hehe…funny…one of our hari raya dish…hahaha…red painted egg…

Happy Hari Raya

tictac

first time dude

“PAK CIK nak jugak ke bulb nie? Kalau nak PAK CIK kene tunggu jap. Saya kene suruh Supervisor saya register balik” kata cashier itu.

 

See that? PAK CIK? How dare that Tesco Cashier call me PAK CIK.Aduhhh… Ambo still young wei. 27 is my age. Still enjoying life. Still full of spirit. Still many things to achieve, to grab, to learn, and many more to…. 

Hurm…but, thanks to that Tesco boy. Really, 27 years is long oredi. Abis pelusuk negaro ambo jelajoh. Serba mokniko jenis orang jadi kawan, jadi lawan. Habis batas di tempuh, di rempuh. Many mistakes done. too many sins and how many good deed?

Old remind me to mati. We dunno when rite? huhuhu… 

Sempena keinsafan saya di hari ini, saya dengan ini memohon maaf jikalau ada salah dan silap kepada semua. Halalkan makan minum & doakan kejayaan saya dunia akhirat…

new job sir…

im glad to inform 

Ingram Micro

pay

 Motorola Worldwide

to get me to work with them…..its makes me think that i am 

 or

gosh…koya beto…ni ore tuo kata rezeki anak…many thanks to Tuhan yang maha Esa…kedua Ibu Bapa – many thanks for your indispensable and greatly appreciated support…Peje,Paih,Nor,Ajik…and lastly Pn Maziati and my two Hero – thanks for your love…

this clip cool…till then…adios

nama die…

Nama adalah cerminan harapan Orang tua. Setiap Muslim dianjurkan untuk memberi nama anaknya dengan nama yang Islamik yang baik, indah dan mengandung makna yang mulia.

 

Seorang Anak berhak memperoleh nama yang baik. Seorang sahabat datang kepada Rasulullah saw dengan mengandeng anaknya, lalu dia bertanya : “Ya, Rasulullah, apa hak anakku ini atasku ?…,Rasulullah menjawab, Membaguskan namanya, memperbaiki adabnya (sopan santun) dan menempatkannya pada kedudukan (posisi) yang baik (fisik dan spiritual)” (H.R. Aththusi).

 

Adakah kaitan nama dengan sifat orangnya ? , pertanyaan yang sulit dijawab dan dibuktikan secara ilmiah dan kenyataan. Ada kalanya seseorang yang bernama Muhammad Shaleh ternyata adalah seorang penjahat ulung, atau sebaliknya. Al Imam Ibnu Qoyyim Aljauziyah berpendapat bahwa antara nama dengan sifat orangnya ada kaitan dalam makna dan hikmah. Setidaknya nama dapat menimbulkan sugesti (pengaruh yang dapat mengerakkan hati) dan sifat optimisme (memberi harapan yang baik).

 

Ketika Rasulullah saw bertemu dengan ketua tim perunding dalam perjanjian damai Hudaibiyah (Sulhul Hudaibiyyah), Suhail (yang berarti mudah), maka Rasulullah merasa optimis bahwa persetujuan itu akan tercapai.

 

 

Then, anyone…help me whit this matter….

 

I want to give my son/daughter a Muslim name, and easy to pronounce in usa?

I want to give her a nice name, I can’t figure out the name
I need a Muslim name, for my unborn baby boy/girl
I can’t find anything good
tell me what sounds nice and easy to pronounce in school..

 

 

Hafiz Lazim

10sen

Cabinet announce petrol will increase to 2.70 by midnight

I feel like arnarchy coming…..

Firstly, every f*cking thing under the sky will increase. Then, to keep inflation low, Bank Negara is going to increase interest rate to combat it. Then all our housing repayment will go up. Your EPF money will seem like banana money, your salaries can’t increase because everything else have gone up, so poor desperate employees must be sacrificed to cushion the effect on “profit margins”. With no increase in disposable income and greater outflow, our precious banks will be the first to pull away the umbrella, increasing the credit crunch, to reduce the potential increase in NPL.

Desperados will have to resort to Ah Longs, which also increase their rate from rediculously high to impossibly high to maintain their margin. More hand get chopped, more wives get raped, more children get tortured. Some will resort to violence, mugging and buglary, snatchthief (although it will be more like the case of the poor robbing the poor) And no one is there to help, because the police now are all in FRU uniforms beating up people in street protest and those burning Petronas and National Flag in anger….

Pak Lah will be sleeping in his fireproof, soundproof, bulletproof office in Seri Perdana…..KJ and HH will lead the PERKIDA boys to entice hate saying because all the chinese and indians voted against BN, now all malays are suffering. More riots….

Then I woke up thinking it was just a bad dream, but as i went to the closest petrol station, it really is RM2.70….

 

Hafiz Lazim