More than words. 11 December 1980 – now.

The King and Queen of our heart!

The King and Queen of our heart!

Hari ni genaplah 28 tahun abah dan maa hidup bersama. 28 years isn’t short mannn.. berhujan panas, gembira sedih, bersama 1001 peristiwa pahit manis.. 

Abah cerita, time diorang kahwin dulu, musim tengkujuh. macam sekarang la. banjir sana sini. kalu kat states ni snow lah kan. tapi pada tanggal 11 december tuh, panas terik. jambatan yg org kg buat utk rombongan pengantin lelaki pergi ke rumah maa sia2 je. kering kontang dah air semua.  Alhamdullillah. Tanggal 11 Dec 1980 abah bergelar suami kepada Siti Zainab Bakar, menantu kpd Tok Ayah Kar. 

If I’m not mistaken, they met in Sabah. Abah was working as an army while maa was a teacher back in that time. Asam di darat, ikan di laut akhirnya dalam periuk jugak jumpanya kan? 

Dulu, time Nor sekaloh kat rumah, before masuk asrama, abah and maa lah yang teman Nor belajar. At that time, there’s only five of us. Abah, Maa, Abe Paih, Ajik and me. Pkol 10 maa mulalah ajak kitorang supper. Ajak kitorang turun makan. Goreng keropok and hot tea. Fuh sedap! Abah pulak akan teman saya belajar smpai lewat2 malam. I dont really like to study (read: doing homework) in my room because rasa macam lemas. haha. So I prefer to spread my books and papers all over the floor in the living room. Abah will read the newspaper. Maa will get prepared for her lecture tomorrow. Oh Goshhh how I miss the moment. Maa usually will fell asleep before doing anything.  Hehe

“Banyak lagi ke Nor?” “Banyak” tersengih2 saya cam kerang busuk. haha. Abah sabar menunggu and usually end up sleeping on the floor. Saya pon kadang2 kat situ jugak tersyahid sama2. 

I’m loving it when Maa called Abah and the first word will always be, “saya ni.” Abah and I will laugh as daaa, obviously tuh maa. haha. 

I’m loving it when it is Friday and the lunch will be super delicious. Maa boley masak in 5 minutes and even it is telur dadar or sardin, it will be like beyond imagination tasty. Adoi nak makan!

I’m loving it when hearing Abah recites Quran everyday. I remembered there’s a period of time when Abah and Ma is soo in love with this Imam’s recitation(a set of cassettes from Makkah) and they will keep on playing it the whole night. I thanked Abah and Ma for that because sometimes I cant sleep without hearing Quran recitation. 

I’m loving it when Abah will patiently waiting for me every single day wearing my shoes. That time I was studying in Maahad Muhammadi and Abah will sent Ajik and me every morning. It is so early that I will 99% of the time slept. Bila da smpai sekolah barulah menggelabah pakai stokin and kasut. and I cant remember abah complaint even once. Not even once ppl!

I’m loving it when I asked maa to drive faster. Haha nampak je slow. Married to a soldier make maa so independent that she is capable to do everything she needs to. Tabik spring to Maa for that.

I’m loving it when Maa can’t resist the temptation to buy something that I will simply laugh at her. 

I’m loving it that Maa had influence me so much that I simply like to buy books. AbePaih is the same right? Ajik also has the same habit. I remembered that I promised Maa that I will get a certain grade and she will buy me Harry Potter series as a gift. 

and the list will go on and on and on…

I’m loving it I’m loving it! I loves every single thing Abah and Maa did!

Ya Allah… rindu rindu rindu!

Four sons, a lovely daughter😀. and now with one more daughter and two handsome grandsons. Abang2 lain when you guys wanna get married-lah? :p  

Yes yes we are so extremely lucky to have a hot guy named Mohd Lazim and a lovely lady named Siti Zainab as our parents. Seriously there’s nothing I will be capable of doing utk membalas even sekelumit kasih sayang abah and maa bagi. 

*************************************************************

AbeApih and Kak Atie's wedding

Full house. Bile lagi nak macam ni?

Nor AbeApih AbeJe AbePaih Ajik mintak maaf dari Maa dan Abah utk setiap titis air mata, yang pernah turun ke bumi atas sebab membesarkan kami dari dalam perut maa lagi sampailah saat ini. dari kami yg sebesar tapak tangan hinggalah kami sekarang. 

Hanya Allah yang dapat membalas jasa Abah dan Maa. Tiada siapa di hati kami yang lebih layak dianugerahkan Jannatul Firdaus selain Maa dan Abah. Allah knows Allah knows.

Abah dan Maa… you are the best! Semoga jodoh ini kekal abadi!

13 Comments

  1. c su said,

    December 10, 2008 at 8:02 pm

    Happy Anniversary. Semoga kekal bahagia dan sentiasa diberkatiNya.
    C Su bangga mempunyai abang dan kakak seperti abah dan ma nor!!!

  2. paih said,

    December 10, 2008 at 9:41 pm

    T-T

  3. Hafzan Lazim said,

    December 10, 2008 at 10:32 pm

    I am a proud son too.

  4. hafiz lazim said,

    December 11, 2008 at 2:12 am

    huhu…28 tahun suda…tahniah

  5. abe yie said,

    December 12, 2008 at 2:17 am

    selamat menyambut ulangtahun ke 28 jugak kepada ayah cik dan cik nab.

  6. Atie said,

    December 12, 2008 at 2:26 am

    Happy Anniversary…..ma n abah….

  7. cik zza said,

    December 12, 2008 at 3:29 am

    hoe touching ur kind of words..make my eyes blur..(sbb sebak…)
    nor..mg jd anak soleh..dunia khirat

  8. ajik said,

    December 12, 2008 at 1:09 pm

    tapi yang best tu 11 Dis 2008 ini hari khamis sama 11 Dis 1980 iaitu hari khamis juga. 28 tahun yang lalu.

  9. Hafzan Lazim said,

    December 13, 2008 at 12:41 pm

    ttg banjir sana sini tu…. Mat Apih ngan Kak Atie kahwin pon sama laa mcm tu. Ingat lagi makcik2 di dapur semua kebingungan sbb hari tu cuaca sangat lah cerah. Ada sorang makcik ni cakap… petanda jodoh lama lah tu… Pastu Mat Apih panggil kak Atie tok bomoh hujan.

  10. Hafzan Lazim said,

    December 13, 2008 at 12:44 pm

    “I’m loving it when Maa called Abah and the first word will always be, “saya ni.” Abah and I will laugh as daaa, obviously tuh maa. haha.”

    This is hilarious and very true. hahhhaha

  11. Atie said,

    December 15, 2008 at 2:02 am

    eh sama ngan kenduri kat kelantan kan hafzan? 11 dis 2005…..

  12. Hafzan Lazim said,

    December 15, 2008 at 8:52 am

    iye laa. sama tarikh. 11/12/2005

  13. Atie said,

    December 16, 2008 at 3:12 am

    satu pakatan ni rupenyer…. PAKATAN RAKYAT….. huhuhu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: