tak aci

[ .post khas utk ma dan abah. jadi bahasa melayu lagi best.]

wow meriah skali blog nih sejak kebelakangn ni. hasil usaha abe paih and abe je. bagus2. baca blog ni da jadi rutin saya setiap hari. rasa dekat ngn adik beradik walaupon sebenarnya tak berapa dekat. Abe apih and kak atie sunyi je? gmbar ariff where lah?

Ramadhan ke-3 kat vandy bagus2 saja. Tak terasa pon puasa sbb sparuh hari da pegi kelas. separuh lagi da struggle2 utk siapkan homework. Takpon separuh lagi guna utk qada’ tido mlm sebelumnya. hehe tau2 tak bagos. tapi still nak tido sbb mengantuk. 

Kalau hari sekolah, MSA vandy buat terawih dekat chapel. So jalan kaki je pegi terawih. tapikan terawih dia lamaaaaaaaa sgt. naseb baik 8 rakaat je. sbb imam de tuh org somalia, dia hafal quran. so syok je de baca quran dgn cepat tp panjang. haha. org kat belakang da tersengguk2(sekali je). (ajik, nnti awk walaupon da igt satu quran, kalau jadi imam, tgk2laa makmum camne ye. kalu cam kak nor neh baca pendek2 pon sodap. haha.) 

Bukak puasa? best saja sbb housemate pandai masak. kadang2 dengan bantuan makcik adabi juga. kadang2 ke? haha. Sambal mak pak cik muzairi ade lagi sebotol kecik. Tiap2 kali makan igt abah ngn ma. huhu. Setiap hari jumaat, MSA buat iftar. So lagi best. bukan apa sbb dpt jumpa org ramai lepas seminggu struggle dgn sekolah yg memenatkan. 

Tahun 3 memang penat. Saya ambil 5 subject core. 3 subject electrical engineering, 2 subject biomedical engineering. Homework memang banyak. Banyak takpe sbb semua org pon ada 24 hours. tp susaaaah. ape2 pon tetap kena harungi. 3 sem je lagi yg akan dtg. nama lagi belajar kan. Igt lagi Ayah Chik penah ckp time freshman dlu, “Apa2pon, kita ada Allah Nor….”

So that’s how my 20 days of Ramadhan. sekarang tinggal lagi 10 hari. Alhamdulillah, now that we have a car, senang je nak pegi terawih. ICN (balasoh nashville) ada buat qiamullail 10 mlm terakhir ni. Doakan nor ngn housemate dikurniakan kerajinan nak pergi. 


oh by the way, budak2 vandy da amek gmbar raya. nor pakai baju yang pegi beli ngn mok noh arituh. not bad la. Ni gmbar bersama2 housemate. Kad raya vandy dlm process. nnti smpai la kepada org2 yg berkenaan. oh tp wajiblah saya kena dpt dri abe apih n kak atie, abeje, and abe paih. FYI, my address will never change.😀 ni la kegunaan utama abang. haha.

Khamis depan ada test physiology. Sehari sebelum raya ada test circuit. Entahlah test ngn quiz sangtlah membuta tuli. So sempena malam2 yg penuh barakah ni, saya memohon abah n maa doakan semoga hati sy sentiasa teguh, tenang, dan tetap dlm jalan yg telah sy pilih, dan sentiasa di bawah keredhaan Allah.

p/s: Bro, this is how you make your parents love you more. haha. bribe cara baik.

5 Comments

  1. ajik said,

    September 21, 2008 at 3:41 pm

    setelah dibaca setiap perkataan baris demi baris memberikan satu kepuasan yang tidak terkata dibuatnya …………di samping doa abah dan ma serta keluarga di msia noor juga perlu bekerja kuat ……………slmat berpuasa dan slmat berhari raya jangan …… okay

  2. Hafiz Lazim said,

    September 22, 2008 at 3:22 am

    Bukok powso make buah jah kos?

  3. Hafzan Lazim said,

    September 22, 2008 at 10:03 pm

    1. Uuuuu. Dio ado sambal jangok. Hebat2. Stiap kali makan ingat Ma ngan Abah? Ore ingat Ma ngan Abah dalam doa. Bribe? hahahahha
    2. “Apa2pon, kita ada Allah Nor….” Good one.
    3. Setahun setengah jah lagi? Abe kena start bukak buku nih. Kuat sgt main, adik sendri nak habis tok perasan.
    4. Abe tok janji buleh hantar kad raya. Abe aktivis alam sekitar. Kad raya membazir kertas. Membazir kertas=tebang pokok. ahahahhahahahhahhahh
    5. Gambar raya mana spek hitamnyah?
    6. Tidak lupa, wah wah wah, gemuk-gemuk budak2 vandy.

  4. paih said,

    September 23, 2008 at 4:29 am

    1.”Sambal mak makcik muzairi ada lagi sebotol kecik”. Cikgu muzairi is a male. Not to be called makcik.
    2.I want baju raya as well… the new one..
    3.Good luck for the raya exam.. huhuhu.. You can recite the takbir while doing the test..
    4.Send my regard to your friends.. Tell them my hobby is making new friends.. LOL..

  5. Izz ati said,

    October 22, 2008 at 4:27 am

    kak atie ?

    ehehehe, kakak mertua ke ?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: